KUNDINLOGGNING

Säg vad du tycker!

Det ska vara gott att leva, arbeta och verka i Markaryds kommun!
 
ola eknorMarkaryds kommun, vars verksamhet till största delen består av att tillhandahålla tjänster, har de senaste åren satsat mycket på kvalitetsutveckling. Vårt mål är att dessa tjänster ska ha en hög kvalitet - som hela tiden förbättras.
 
Hur vet vi då vilken kvalitet vår verksamhet har? I Markaryds kommun har vi bestämt oss för att det är kunden som bestämmer. För att ta reda på vilken kvalitet våra tjänster har - och för att kunna förbättra dem - måste vi därför fråga våra kunder vad de tycker. Det vill säga ele­verna i våra sko­lor, de äldre i våra särskilda boenden, föräldrarna till barnen i våra förskolor, de som besöker våra bibliotek och fritidsanläggningar osv.
 
Vi frågar med hjälp av enkäter, utvärderingar, fokusgrupper, intervjuer, revisioner, brukarun­dersökningar, utvecklingssamtal mm. Sedan början av 2000-talet har vi även tjänstega­rantier som bland annat är till för att våra kunder ska säga vad de tycker.
 
För några år sedan konstaterade vi att vi ändå inte var nöjda. Vi ville att kommuninvå­narna utan att bli tillfrågade skulle säga vad de tyckte om våra tjänster. Och att de skulle få snabba svar på sina synpunkter.
 
I början av 2006 inleddes således processen med att införa ett synpunktshanteringssystem i kommunen. Vi bestämde oss tidigt för att ”vem som helst skulle få lämna synpunkter på vad som helst hur som helst och när som helst”. Och att hanteringen skulle vara enkel - såväl för kund som för handläggare på kommunen. Vi insåg snart att vi behövde ett IT-system som stöd för att hantera inkomna synpunkter. Det var viktigt att systemet skulle klara av att hantera hela processen. Vi tog därför fram en omfattande kravspecifikation - och begärde in offerter från de företag som klarat sig vidare i vår förhandsprövning.
 
När vi utvärderade offerterna var det ett företag som var överlägset bättre än de övriga - Digital Fox. I februari 2007 skrev vi på avtalet med Digital Fox och den 2/4 2007 körde vi igång. ”Säg vad du tycker!” lades ut på nätet efter det att våra 35 chefer utbildat våra 890 öv­riga medarbetare. Till dags dato (2008-07-18) har vi fått in över 450 synpunkter, som gett oss möjlighet att för­bättra våra verksamheter - och som gjort dem vi är till för nöjdare.
 
Vad tycker vi då om IT-systemet, DF Respons, och vad tycker vi om vårt samarbete med Andreas Ernstad och Linus Karlsson på Digital Fox? Svaret är att vi är mycket nöjda! Pro­grammet fungerar över förväntan och det har hela tiden blivit bättre och bättre. Bemötandet och servicen som vi fått från Digital Fox har också vida överträffat våra förväntningar.
 
För mer information kontakta Ola Eknor via mail på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller via telefon på 0433-72007. Eller besök vår hemsida www.markaryd.se.