Analysera data med hjälp av Power BI

Följ gärna Digital Fox på sociala medier!

Analysera data med hjälp av Power BI

Du vet väl att det numera är möjligt att skapa Power BI-rapporter i DF RESPONS? Fyra av våra kunder – Gislaved, Vetlanda, Halmstad och Tierp – har implementerat Power BI-rapporter i sina system, och har nu interaktiva rapporter för avvikelsehantering och kränkande behandling.

Jämfört med andra statistikfunktioner i DF RESPONS är Power BI det bästa verktyget för den som enkelt vill kunna jämföra data för olika frågor och olika perioder. Den främsta fördelen med Power BI-rapporter är att de är interaktiva, vilket innebär att användaren kan klicka på olika element för att filtrera och analysera statistiken. De är dessutom mycket användarvänliga och enkla att förstå.

Power BI-rapporterna är integrerade i DF RESPONS och användaren behöver inte ha en egen Power BI-licens. Statistiken är baserad på DF RESPONS-användarens behörighet och visar därför bara data för de ärenden som användaren har läsbehörighet på. Innehållet i Power BI-rapporterna kan anpassas efter era behov och önskemål.

Låter det intressant?
Hör gärna av dig till oss så berättar vi mer.

Power BI är en plattform från Microsoft som kan användas för att modellera och visualisera information. Du kan läsa mer om Power BI på Microsofts hemsida.

Följ gärna Digital Fox på sociala medier!

Boka demo

Fyll i formuläret nedan. Beskriv kortfattat era behov och önskemål kring demon så att vi kan förbereda den så bra som möjligt.

Statistik och rapporter

Med DF RESPONS har ni stora möjligheter att ta fram statistik utifrån den information som har samlats i systemets ärenden. Förutom de inbyggda de lite enklare standardrapporterna i systemet bygger vi även anpassade statistikmallar. Dessa mallar skapar enhetliga, tydliga statistikrapporter med kundens egen logotype. Med statistikmallen blir det enklare att ta fram en sammanställd rapport som innehåller flera olika tabeller och diagram. Statistik kan tas ut på olika nivåer i organisationsstrukturen t ex på övergripande nivå eller på avdelnings- eller enhetsnivå. Mallen anpassas efter kundens önskemål. Statistiken kan tas ut i ett flertal olika filformat exempelvis Excel, PDF och Word.

Power BI

Det är även möjligt att ta ut statistik via Power BI i DF RESPONS. Power BI är en plattform från Microsoft som kan användas för att modellera och visualisera information. Fördelen med Power BI-rapporter är framförallt att de är interaktiva, vilket innebär att användaren kan klicka på olika element för att filtrera och analysera statistiken. Rapporterna är integrerade i DF RESPONS och användaren behöver inte ha en egen Power BI-licens. Innehållet i Power BI-rapporter kan också anpassas efter önskemål.

Rapporttjänst

Systemet har en rapporttjänst där statistikrapporter skapas automatiskt, antingen som excel- eller pdf-filer. Statistikrapporten skickas till den inloggade användarens e-postadress.

Det går även att schemalägga utskick av statistikrapporter till valda mottagare vid förutbestämda tidpunkter. Detta kan användas för att på ett smidigt sätt få fram kvartals-, halvårs- eller årsvisa statistikrapporter.